Bulletproof Coffee – bulletproof kaffe med smör

Bulletproof Coffee är något helt annat än en vanlig kaffe latte. Här hittar du svar på vanliga frågor, bilder, recept och mina personliga erfarenheter efter att ha använt Bulletproof Coffee sedan 2014 (över 6 år nu!).

Uppdaterad: 2020-12-13

TACK! 😊🙏 Äntligen en äkta högkvalitativ och prisvärd ekologisk MCT-olja som passar till Bulletproof kaffe i Sverige, ❤️ denna premium ekologiskt certifierad MCT oljan från 100% koksolja till Bulletproof kaffe, dessutom väldigt prisvärd.

 

Först, ingredienserna i Bulletproof Coffee är:

 • Smör (helst ekologiskt och osaltat)
 • MCT-olja (helst med hög koncentration av C8 Kaprylsyra)
 • Kaffe (helst högkvalitativ giftfritt, egenmald om du orkar 😁)

Om du har druckit Bulletproof Coffee gjord med högkvalitativ MCT-olja, har du förhoppningsvis redan upplevt effekterna som detta har på din energi och mentala fokus.

Bulletproof Coffee tänk på detta!

Innan du gör din första Bulletproof Coffe, tänk på det här!

 • Det finns bra kaffe och det finns dåligt kaffe. Dåligt kaffe kan göra dig både slö och lätt irriterad. Det är inte kaffet i sig som gör att du kan drabbas på detta sätt. Det är mykotoxin. Mykotoxin är gifter som bildas av diverse olika typer av giftiga mögelsvampar. En vanlig orsak att folk inte tål kaffe är att de helt enkelt inte tål dessa gifter. Du ska använda ett kvalitetskaffe fritt från mycotoxiner.
 • Du använder med fördel ekologiskt smör. Allra bäst är om du använder smör från djur som har gått ute på bete. Alltså smör från kor som får gå ute på bete och i huvudsak livnär sig på gräs (inte spannmål). Smör från dessa kor har en annan fettsammansättning. Du kommer att få i dig mer omega-3 och mindre omega-6. Detta smör smakar bättre och ger dig viktiga fettlösliga vitaminer.
 • MCT-olja ger dig energi, gynnar fettförbränning och gör dig snabbtänkt. Du kommer troligtvis att må bättre och gå ner i vikt. Oljan gör också att ditt bulletproof kaffe kommer att smaka bättre.
 • Följer du en lågfett diet under en längre tid så kommer din kropp att bli sämre på att bryta ner fett. Om du har undvikit fett under en längre tid börja med att addera lite mindre fett (smör och MCT-olja) till din bulletproof coffee. Ge din kropp tid att vänja sig och ställa om till högre fettförbränning. Detta är särskilt viktigt om du är/har varit vegan eller om du har ätit en kost med extremt lite fett.
 • Använd aldrig smör med låg fetthalt. Det är liksom ingen vits och du tappar alla fördelarna med bulletproof coffee.
 • Smör är bättre är grädde. När grädde blir smör så förändras och inaktiveras det kasein som finns i mjölk. Kasein och andra bioaktiva ämnen i mjölk/grädda kan potentiellt vara skadliga för din kropp.
 • Om du vill söta till kaffe, använd ett sötningsmedel. Dessa är ok: xylitol, erythritol, or stevia. Undvik dessa: aspartam, Ace K, sukralos.

Bulletproof upgraded coffee beans

Smör

MCT-olja

Bulletproof kaffe – snabbt & enkelt!

Du behöver, utrustning för att brygga kaffe, måttsats, mixer och en kopp. Hur du gör ditt kaffe är upp till dig. Kaffet kan du gör på enklaste sätt genom att använda snabbkaffe t.ex. Nescafé, men om du är allmänt hälsointresserad så kanske du vill lägga lite mer krut på det. 🤔 Absolut bästa kaffet gör du genom att köpa högkvalitativa kaffebönor som du sedan maler själv hemma. Sedan använder du t.ex. en pressbryggare – och vips så har du bästa kaffe av världsklass. 😊

 1. Brygg ditt kaffe, du behöver cirka 2 dl (se ovan)
 2. Häll i kaffet i mixern
 3. Tillsätt 1 till 2 matskedar MCT-olja
 4. Addera 1 till 2 matskedar SMÖR
 5. Kör mixern i cirka 30 sekunder
 6. Klart !

OBS! En matsked är cirka 15 gram, själv ställer jag min mixerkanna på en köksvåg, häller i ca 25 gram Brain Octane (MCT-olja), adderar cirka 25 gram smör d.v.s. totalt cirka 50 gram smör till en kopp smörkaffe. Snabbt och enkelt!

OBS! OBS! Är det första gången du dricker Bulletproof Coffee så kan det vara en bra idé börja med mindre fett, det kan ta ett tag för magsmältningen att anpassa sig till detta.. Börja med en tesked av vardera av smör och MCT-olja, öka sedan successivt över en vecka. Huruvida din mage kan hantera fettet i Bulletproof Coffee är väldigt personligt, själv har jag aldrig märkt av några symptom, och då började jag direkt med hela mängden fett. Tvärtom har jag upplevt att magen känts bättre – lugnare.

Bulletproof kaffe.
Bulletproof kaffe – färdigbryggt! 🙂

Avslutande tankar

Bulletproof Coffee ”uppfanns” av Dave Asprey från USA. Efter ha rest i Tibet och druckit te med yak-smör, återvände han hem och experimenterade med att blanda smör och kaffe. 2009 publicerade han sitt recept smörkaffe på sin blogg. Bulletproof Coffee i Sverige har omskrivits någon gång från 2013-2014 sedan dess fått mer och mer uppmärksamhet. Att ha fått tag på kvalitetsingredienser i Sverige har tidigare varit en utmaning, själv har jag fått skicka efter bra grejer från utlandet. Numera är det dock lättare och det finns flera leverantörer och försäljare av bra grejer här i Sverige. Bulletproof kaffe går dessutom numera även att beställa i vissa caféer!

Kan du gå ner i vikt med fettkaffe? Det korta svaret är ja. Jag har själv upplevt viktminskning då jag använt fettkaffe till frukost, effekten blir nollpåslag på insulinnivåerna och därmed minskade (obefintliga) hungerkänslor fram till lunch. Det långa svaret är – det beror på. Du behöver naturligtvis ha en balanserad kost och livsföring i övrigt också för att du ska gå ner i vikt.

Vill du, i detalj, se hur det går till att göra smörkaffe, kika på min bildserie med instruktioner.

Har du själv testat Bulletproof Coffee med mct-olja (Brain Octaine Oil), skicka mig ett e-post och berätta vad du fick för effekt 😎.

10 tankar på “Bulletproof Coffee – bulletproof kaffe med smör”

 1. Hei!
  Kan du drikke Bulletproof coffee alene uten MCT olje?
  Får en den virkelige effekten en vil med vektreduksjonog andre helsegevinter da?

  Er litt skeptisk til MCT olje dersom det er palmeolje, vil helst ha ren kokosolje, men kan vel bruke det istedet? Hvilken anbefaling har du da isåfall?

  Inneholder MCT olje kokosolje? Og isåfall den sunne kokosoljen? Eller er det en blanding av både palmeolje og andre oljer, bla kokosolje?

  Kan jeg bestille Bulletproof coffe hos deg, vet kokosolje, og hva er isåfall prisen?

  Takknemlig for raskt svar!

  Svara
  • Visst, det gå bra, även om jag tror att hälsovinster och viktreduktion blir bättre med en bra MCT olja (hög koncentration av C8 Kaprylsyra). Har flera gånger gjort bulletproof coffee med kokosolja och det funkar bra, dock blir smaken något annorlunda (tyvärr till det sämre tycker jag). Använd i så fall kallpressad extra virgin organic. Ren MCT olja kan extraheras från olika typer av oljor, du behöver kolla innehållsdeklarationen för varje produkt för att vara säker på hur (och av vad) den är producerad.

   Svara
 2. Hej! Jag har testat detta och gillar det dock är jag van att dricka mitt kaffe med mjölk. Nu ska man ju undvika det men går det ha i grädde eller annat som gör det lite mildare?

  Svara
  • Grädde tycker jag är ok att ha i, även om det inte är exakt enligt receptet. Tanken är att bulletproof kaffet bara ska ge energi från fett, inga kolhydrater, inget insulinpåslag. En skvätt grädde innehåller mycket fett och väldigt få kolhydrater (c:a 3g/100g) så det borde vara lugnt.

   Svara
 3. Hej,
  Jag blev nyligen upplyst om bulletproof coffee, och efter att ha läst om det så känner jag nu att jag vill testa det. Mitt problem däremot är att jag inte kan finna mycotoxin fritt kaffe här i Sverige, men du verkar veta vart man kan få tag på detta så jag undrar vart jag kan hitta återförsäljare inom Europa och inte amerikanska då det oftast inkluderar stora tull avgifter att beställa. Tacksam för hjälp!

  Svara
 4. Hej. Jag har tagit mct-oljan, en matsked, i mitt bullet kaffe på morgonen – runt 0930. Har bara använt produkterna sedan i fredags 3/4, morse men sen dess till nu -måndag 6/4, 0930- kan jag inte sova på nätterna. Pigg o glad som vanligt dagtid o fullt klarvaken mellan 02-0530 VARJE NATT nu….. Kan det ha med oljan el kaffet att göra?? / Lena

  Svara
  • Hej! 🙂 Hmmmmmm… om du undviker att dricka kaffe minst 3-4 timmar innan du går och lägger dig har jag svårt att tro att det skulle påverka din sömn. Vissa personer är känsligare – själv dricker jag enbart kaffe på förmiddagen, aldrig på eftermiddagar. Att MCT-olja i sig skulle påverka sömnen har jag aldrig hört från någon annan…

   Svara

Lämna en kommentar