Bulletproof Coffee i Sverige

Bulletproof Coffee är något helt annat än en vanlig kaffe latte.

Här hittar du svar på vanliga frågor, bilder, recept och allmän information.

Först, ingredienserna i Bulletproof Coffee är:

 • Fett i form av smör (med fördel ekologiskt och osaltat)
 • Fett i form av MCT-olja
 • Kaffe

Om du har druckit Bulletproof Coffee gjord med äkta MCT-Olja t.ex. Brain Octane Oil, har du redan känt de kraftfulla effekterna som detta har på din energi och mentala fokus.

Innan du gör din första bulletproof coffe, tänk på det här!

 • Det finns bra kaffe och det finns dåligt kaffe. Dåligt kaffe kan göra dig både slö och lätt irriterad. Det är inte kaffet i sig som gör att du kan drabbas på detta sätt. Det är mykotoxin. Mykotoxin är gifter som bildas av diverse olika typer av giftiga mögelsvampar. En vanlig orsak att folk inte tål kaffe är att de helt enkelt inte tål dessa gifter. Du ska använda ett kvalitetskaffe fritt från mycotoxiner.
 • Du använder med fördel ekologiskt smör. Allra bäst är om du använder smör från djur som har gått ute på bete. Alltså smör från kor som får gå ute på bete och i huvudsak livnär sig på gräs (inte spannmål). Smör från dessa kor har en annan fettsammansättning. Du kommer att få i dig mer omega-3 och mindre omega-6. Detta smör smakar bättre och ger dig viktiga fettlösliga vitaminer.
 • MCT-olja ger dig energi, gynnar fettförbränning och gör dig snabbtänkt. Du kommer troligtvis att må bättre och gå ner i vikt. Oljan gör också att ditt kaffe kommer att smaka bättre.
 • Följer du en lågfett diet under en längre tid så kommer din kropp att bli sämre på att bryta ner fett. Om du har undvikit fett under en längre tid börja med att addera lite mindre fett (smör och MCT-olja) till din bulletproof coffee. Ge din kropp tid att vänja sig och ställa om till högre fettförbränning. Detta är särskilt viktigt om du är/har varit vegan eller om du har ätit en kost med extremt lite fett.
 • Använd aldrig smör med låg fetthalt. Det är liksom ingen vits och du tappar alla fördelarna med bulletproof coffee.
 • Smör är bättre är grädde. När grädde blir smör så förändras och inaktiveras det kasein som finns i mjölk. Kasein och andra bioaktiva ämnen i mjölk/grädda kan potentiellt vara skadliga för din kropp.
 • Om du vill söta till kaffe, använd ett sötningsmedel. Dessa är ok: xylitol, erythritol, or stevia. Undvik dessa: aspartam, Ace K, sukralos.

Bulletproof Coffee bilder & instruktioner

Bulletproof_Coffee_IMG_6337 Bulletproof_Coffee_IMG_6338 Bulletproof_Coffee_IMG_6346 Bulletproof_Coffee_IMG_6349 Bulletproof_Coffee_IMG_6350 Bulletproof_Coffee_IMG_6351 Bulletproof_Coffee_IMG_6354 Bulletproof_Coffee_IMG_6356 Bulletproof_Coffee_IMG_6361 Bulletproof_Coffee_IMG_6362 Bulletproof_Coffee_IMG_6364 Bulletproof_Coffee_IMG_6368 Bulletproof_Coffee_IMG_6370 Bulletproof_Coffee_IMG_6371 Bulletproof_Coffee_IMG_6373 Bulletproof_Coffee_IMG_6379 Bulletproof_Coffee_IMG_6381 Bulletproof_Coffee_IMG_6385 Bulletproof_Coffee_IMG_6386 Bulletproof_Coffee_IMG_6397 Bulletproof_Coffee_IMG_6398 Bulletproof_Coffee_IMG_6399 Bulletproof_Coffee_IMG_6401 Bulletproof_Coffee_IMG_6403 Bulletproof_Coffee_IMG_6405 Bulletproof_Coffee_IMG_6406 Bulletproof_Coffee_IMG_6408 Bulletproof_Coffee_IMG_6409 Bulletproof_Coffee_IMG_6411 Bulletproof_Coffee_IMG_6412 Bulletproof_Coffee_IMG_6414 Bulletproof_Coffee_IMG_6420 Bulletproof_Coffee_IMG_6423 Bulletproof_Coffee_IMG_6424 Bulletproof_Coffee_IMG_6426 Bulletproof_Coffee_IMG_6428 Bulletproof_Coffee_IMG_6430 Bulletproof_Coffee_IMG_6432 Bulletproof_Coffee_IMG_6433 Bulletproof_Coffee_IMG_6435 Bulletproof_Coffee_IMG_6437 Bulletproof_Coffee_IMG_6439 Bulletproof_Coffee_IMG_6441 Bulletproof_Coffee_IMG_6442 Bulletproof_Coffee_IMG_6445 Bulletproof_Coffee_IMG_6447 Bulletproof_Coffee_IMG_6448 Bulletproof_Coffee_IMG_6454

Har du själv testat Bulletproof Coffee med MCT-Olja eller Brain Octaine Oil, skicka mig ett e-post och berätta vad du fick för effekt, klicka här!

8 tankar kring ”Bulletproof Coffee i Sverige

 1. Honia

  Hej,
  Jag blev nyligen upplyst om bulletproof coffee, och efter att ha läst om det så känner jag nu att jag vill testa det. Mitt problem däremot är att jag inte kan finna mycotoxin fritt kaffe här i Sverige, men du verkar veta vart man kan få tag på detta så jag undrar vart jag kan hitta återförsäljare inom Europa och inte amerikanska då det oftast inkluderar stora tull avgifter att beställa. Tacksam för hjälp!

 2. Anna G

  Hei!
  Kan du drikke Bulletproof coffee alene uten MCT olje?
  Får en den virkelige effekten en vil med vektreduksjonog andre helsegevinter da?

  Er litt skeptisk til MCT olje dersom det er palmeolje, vil helst ha ren kokosolje, men kan vel bruke det istedet? Hvilken anbefaling har du da isåfall?

  Inneholder MCT olje kokosolje? Og isåfall den sunne kokosoljen? Eller er det en blanding av både palmeolje og andre oljer, bla kokosolje?

  Kan jeg bestille Bulletproof coffe hos deg, vet kokosolje, og hva er isåfall prisen?

  Takknemlig for raskt svar!

 3. Webbredaktören Inläggsförfattare

  Visst, det gå bra, även om jag tror att hälsovinster och viktreduktion blir bättre med en bra MCT olja (hög koncentration av C8 Kaprylsyra). Har flera gånger gjort bulletproof coffee med kokosolja och det funkar bra, dock blir smaken något annorlunda (tyvärr till det sämre tycker jag). Använd i så fall kallpressad extra virgin organic. Ren MCT olja kan extraheras från olika typer av oljor, du behöver kolla innehållsdeklarationen för varje produkt för att vara säker på hur (och av vad) den är producerad.

 4. Pernilla

  Hej! Jag har testat detta och gillar det dock är jag van att dricka mitt kaffe med mjölk. Nu ska man ju undvika det men går det ha i grädde eller annat som gör det lite mildare?

 5. Webbredaktören Inläggsförfattare

  Grädde tycker jag är ok att ha i, även om det inte är exakt enligt receptet. Tanken är att bulletproof kaffet bara ska ge energi från fett, inga kolhydrater, inget insulinpåslag. En skvätt grädde innehåller mycket fett och väldigt få kolhydrater (c:a 3g/100g) så det borde vara lugnt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *